dinsdag 13 maart 2018

Verkeersexamen




Op donderdag 5 april vindt het VVN theoretisch Verkeersexamen plaats. De leerlingen krijgen 25 vragen over het verkeersgedrag als fietser, voetganger en als passagier. Om het examen goed te kunnen maken, kunnen de leerlingen oefenen met de verschillende oefeningen die je kunt vinden op de Yurlspagina Verkeersexamen van RehobothHieronder zie je enkele voorbeelden van oefeningen die je daar kan vinden.



Digibordles Prowise



In deze digibordles gemaakt met het programma Prowise Presenter worden de verkeersregels en -borden behandeld. Dit alles kan weer geoefend worden met behulp van diverse oefeningen. De digibordles is prima te gebruiken ter voorbereiding op het verkeersexamen. Om deze les te bekijken is wel een account van Prowise nodig. Deze kun je gratis aanvragen op www.prowise.com.



Quiz: Verkeersborden


Met deze quiz van Informatiebord kunnen de leerlingen gratis de betekenis van de officiƫle verkeersborden oefenen. Nadat ze alle vragen beantwoord hebben, krijgen ze de score per verkeersbord direct in beeld, inclusief alle correcte betekenissen van de verkeersborden.Elke keer dat de leerling de oefening start, krijgt de leerlinge een andere selectie van verkeersbord-vragen. Ze kunnen dus gerust deze oefening enkele keren doen!


Oefeningen voor het schoolverkeersexamen


Dit schoolverkeersexamen extra oefeningen is beschikbaar gesteld door Thieme Meulenhoff. Via het internetprogramma issuu kun je de oefeningen op het digibord bekijken. Ook is het mogelijk om het boek te downloaden.


Puzzelboekje


Het verkeersexamen puzzelboekje is gemaakt door meerster Jack Nowee.  In het boekje vind je een kruiswoordpuzzel, een sudoku, een doolhof, letterblokken en een woordzoeker.



Verkeersexamen 2016

Het verkeersexamen 2016 is gemaakt met Google Formulieren. De leerling vult zijn naam in en klikt vervolgens op VOLGENDE. Je ziet nu steeds een opgave. Kies het goede antwoord en klik op VOLGENDE. Wanneer je het antwoord op de laatste opgave hebt ingevuld, klik je op VERZENDEN. Op het scherm dat je dan ziet, klik je op SCORE BEKIJKEN. Daarna verschijnen de opgaven van  het gemaakte examen opnieuw. Rechts bovenaan zie je je score. Je kan vervolgens per opgave bekijken welk antwoord je hebt ingevuld en of dat antwoord goed was. Wanneer het antwoord fout was ingevuld, krijg je feedback.Op de Yurlspagina Verkeersexamen staan ook de Verkeersexamens van 20102011201220142015 en 2017.



1 opmerking: