maandag 5 maart 2018

Verkeer



Op de Yurlspagina Verkeer van Rehoboth is de verkeersplaat met de bijbehorende lesbrief en spelletjes geplaatst van de maand maart. De verkeersplaat, lesbrief en spelletjes zijn afkomstig van SCHOOL op SEEF, het programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van de verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hieronder zie je de nieuwe verkeersplaat, lesbrief en spelletjes.




Interactieve vertelplaat













In deze interactieve vertelplaat staat centraal waarom en hoe je rekening moet houden met andere weggebruikers, ook als die te hard rijden. Subthema is "Rekening houden met andere weggebruikers" Je vindt deze interactieve vertelplaat op de website van SCHOOL op SEEF en op de Yurls Verkeer van Rehoboth.


Lesbrief: Touwtje springen














De lesbrief "Touwtje springen" hoort bij de interactieve verkeersplaat. In de lesbrief staat een verhaal over de verkeersplaat en instructies. Je kunt de lesbrief hier downloaden of op de Yurls Verkeer van Rehoboth.

Begrippenspel














In het begrippenspel komen de volgenden begrippen aan de orde: stoep, rijbaan, auto, scooter, fiets, voetganger, parkeerplaats, helm en springtouw. 

Wie heeft er gelijk?















In het "Wie heeft er gelijk" spel zie je steeds twee plaatjes. Bij het plaatje staat een tekstballon. Lees deze tekst goed en klik daarna op het goede plaatje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten