maandag 19 maart 2018

Muziekinstrumenten




















Wanneer je tijdens de muziekles aandacht wil besteden aan muziekinstrumenten vind je op de Yurlspagina van Rehoboth verschillende links naar websites met informatie, een digibordles, kruiswoordclips, een minipad en video's. Hieronder zie je enkele van de links die je op deze pagina vindt.


Digibordles


Een Digibordles gemaakt met Prowise Presenter. In deze Digiles leren de kinderen wat een symfonieorkest is. Ze herkennen de geluiden van allerlei muziekinstrumenten en ervaren hoe het is om dirigent te zijn. Voor deze les heb je een gratis account nodig. Je kunt je hiervoor registreren op www.prowise.com.


Interactieve praatplaat


Deze praatplaat is gemaakt door Juf Petra van Kleuteridee. Door middel van deze praatplaat kun je met kleuters in gesprek gaan over muziekinstrumenten. Wanneer je met je muis over de plaat gaat, zie je allemaal figuurtjes. Dat zijn linkjes. Wanneer je hierop klikt, kun je allerlei informatieve kennis op doen. 

KidSite


KidSite is een webiste met informatie over het orkest, instrumenten en componisten.


Videoplaat Symfonieorkest


De Videoplaat het Symfonieorkest is gemaakt door Harm Hofstede. Op de plaat zie je allemaal rondjes met een oog erin. Wanneer je daarop klikt, kun je een video van Schooltv bekijken over dat instrument. 


Kies je instrument


Kies je instrument is een website waar je informatie kunt vinden over verschillende instrumenten, een quiz en kleurplaten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten