donderdag 29 maart 2018

Koningsdag



Sinds 2014 vieren we Koningsdag. We vieren dan de verjaardag van koning Willem-Alexander. Wanneer je in je groep hier aandacht aan wil besteden, vind je op de Yurlspagina Koningsdag van Rehoboth allerlei informatie, spelletjes, digibordlessen, kleurplaten, knutselwerkjes, enz. Hieronder zie je enkele voorbeelden.


Yurls: Van alles over het Koningshuis Oranje Nassau


De Yurls: Van alles over het Koningshuis van Oranje Nassau is gemaakt door juf Wampie. In deze Yurls vind je veel informatie over ons koningshuis, de geschiedenis van het koningshuis, lessen, spelletjes, knutsels, liedjes, filmpjes, video's, enz. 


Praatplaten Koningshuis


Praatplaten Koningshuis is een PowerPoint gemaakt door juf Gertrude van Walstijn. In de PowerPoint zitten 7 praatplaten. [Rommelmarkt, Spelletjes, Gouden Koets, Gezinsfoto, Villa Eikenhorst]


Werkboekjes Koningsdag


Op de Yurlspagina Werkboekjes Koningsdag staan 16 werkboekjes. Deze werkboekjes zijn gemaakt door juf Lisa, juf Shanna, Minipret, juf Marije en meester Jack Nowee. Het zijn allemaal werkboekjes met puzzels, kleurplaten en werkbladen. Je kunt ze downloaden en afdrukken


Escaperoom Koningsdag


De Escaperoom Koningsdag is gemaakt door Meester Henk en geschikt voor leerlingen van groep 8. Het is de bedoeling dat de leerlingen letters verzamelen. Om uit de kamer te komen, moeten alle verzamelde letters in de goede volgorde gezet worden. Het gevonden woord heeft een relatie met Koningsdag. 



Kleurplaten Koningsdag


Kleurplaten Koningsdag is een Pinterest pagina met ruim 40 kleurplaten voor Koningsdag. Wanneer je geen account hebt van Pinterest zie je slechts enkele kleurplaten. Wanneer je de gratis account aanvraagt bij Pinterest, kun je alle kleurplaten zien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten