vrijdag 9 maart 2018

Lente



Het begin en het einde van de lente is bepaald op basis van een afspraak. Astronomisch gezien begint de lente als de dag en de nacht even lang zijn. Dit is het geval rond 20 maart op het noordelijk halfrond. De zon gaat dan door het lentepunt en de dag en de nacht zijn ongeveer even lang. Tijdens de lente worden de dagen steeds langer. De lente eindigt met de zomerzonnewende rond 21 juni. [Wikipedia]
Wanneer je tijdens je lessen aandacht wil besteden aan de lente dan kun je op de Yurlspagina Lente van Rehoboth digibordlessen, webpaden, Eduboeken, kleurplaten, knutselwerkjes, werkbladen en werkboekjes vinden. Hieronder zie je enkele voorbeelden.


Digibordles Prowise


Prowise Presenter is een gratis tool waarmee je online gereedschappen tot je beschikking hebt om mooie interactieve digibordlessen te maken. Prowise maakt zelf ook digibordlessen en stelt deze beschikbaar voor de basisschool. Een van die lessen is de digibordles De lente Bovenbouw.  Deze les bevat activiteiten over de lente. De leerlingen verdiepen zich in de lente, kriebelbeestjes en het ei. Er zijn reken-, schrijf en taalopdrachten in het Engels en in het Nederlands.
Wanneer je deze digibordles wil gebruiken, moet je wel over een account van Prowise beschikken. Deze kun je hier gratis aanvragen.
Op de Yurlspagina Lente van Rehoboth kun je nog meer digibordlessen vinden over de lente. 

Doe-pad Lente


Het doe-pad Lente is gemaakt door meester Jack Nowee. Een doe-pad is een internetpagina met allemaal plaatjes. Die plaatjes zijn allemaal een link naar een filmpje, liedje, spelletje of kleurplaat. Daarom is het noodzakelijk dat de leerling die met dit doe-pad aan de slag gaat, gebruik maakt van een koptelefoon. Het is de bedoeling dat de leerling zelfstandig met dit doe-pad aan de slag gaat. Het doe-pad Lente is geschikt voor leerlingen van groep 1 t/m 3.
Op de Yurlspagina Lente van Rehoboth vind je naast een doe-pad ook een mini-pad, een kies-pad en een webpad. 

Knutselen Lente


De Pinterest pagina Knutselen Lente is een verzameling van meer dan 100 werkjes over de lente. 


Kwartet


Het Lente kwartet is gratis te downloaden van de website van Internetwijzer. Druk het kwartet of op stevig papier en lamineer de kaartjes. Er zijn 10 kwartetten. Het kwartet is gemaakt door Jack Nowee. Naast het Nederlandstalige kwartet kun je ook nog een Engelstalig kwartet Lente downloaden van de website van Internetwijzer.


Video's: Je eigen moestuin



Bij Albert Heijn kun je ook dit jaar weer moestuintjes sparen. Wanneer je in je groep aandacht aan de moestuin geeft, kun je op de Yurlspagina Lente van Rehoboth veel informatie, tips, kleurplaten, lespakketten, een werkboekje en video's vinden. 
Schooltv heeft een verzameling video's gemaakt met als titel: Je eigen moestuin. In deze video's vind je alle informatie die je nodig hebt om een moestuin te beginnen en te onderhouden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten