woensdag 6 juni 2018

Zomer



De zomer begint officieel op 21 juni, maar voor het gevoel is de zomer al lang begonnen. We hebben al een prachtige maand mei achter de rug en ook juni is zomers begonnen. Wanneer je tijdens de les aandacht wil besteden aan de zomer dan kun je op de Yurlspagina Zomer van Rehoboth digibordlessen, video's, kleurplaten, kralenplanken, enz. vinden. Hieronder zie je enkele voorbeelden.


Digibordles


De digibordles Zomer is gemaakt met het online programma van Prowise. De leerlingen verdiepen zich in spreekwoorden en uitdrukkingen en leren van alles over de zomer en de zon. De les bevat schrijf- en taalopdrachten en verschillende activiteiten rondom de zomervakantie. Wanneer je deze les wil bekijken, moet je wel over een account beschikken die je gratis kan aanvragen bij Prowise. Deze les is geschikt voor de bovenbouw. Er staan op de Yurlspagina Zomer ook lessen voor de onderbouw.


Doe-pad: Strand en zee



Het doe-pad Strand en zee is een Internet pagina met opdrachten voor de leerlingen van groep 1 t/m 3. Op de Internet pagina staan allemaal plaatjes. Dit zijn allemaal linkjes naar een filmpje, liedje, spelletje of kleurplaat. 


Knutselen


Knutselen Zomer is een Pinterest Pagina met allemaal knutselwerkjes rond het thema Zomer.


Praatplaat


Een praatplaat Zomer om op het digibord te laten zien. Het doel van een praatplaat is het uitbreiden van de woordenschat van kinderen




Webpad: Strand en zee



Het webpad Strand en zee is een Internetpagina met opdrachten voor de leerlingen van groep 5 t/m 8. De leerlingen moeten eerst een werkblad downloaden. Op dit werkblad worden de antwoorden op de vragen ingevuld. De antwoorden kun je vinden in de video's die je eerst moet bekijken.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten