donderdag 22 maart 2018

Lente



De lente is nu officieel begonnen. Wanneer je in je klas hier aandacht aan wil besteden, dan kun je op de Yurls van Rehoboth allerlei links vinden naar digibordlessen, internetpaden, E-boeken, escaperooms, kleurplaten, knutselopdrachten, kralenplanken, kwartetten, praatplaten, spelletjes, video's en werkbladen. Hieronder zie je enkele voorbeelden.




Interactieve praatplaat


De interactieve praatplaat Lente is afkomstig van de website van Kleuteridee. De bedoeling van deze praatplaat is om met kleuters in gesprek te gaan over de lente. Wanneer je met de muis over de plaat gaat, zie je allemaal linkjes. Wanneer je op een van die linkjes klikt, kun je allerlei informatieve kennis opdoen. Op de website van Kleuteridee kun je ook een Interactieve liedlijst, taalopdrachten, Rekenopdrachten, enz vinden.[Bron: Kleuteridee]

Video's Lente


Video's Lente is een Yurlspagina met een verzameling van 50 video's van Schooltv en Teleblik over de lente. 

Werkboekjes Lente



Op de Yurlpagina Werkboekjes lente staan links naar 24 werkboekjes. De werkboekjes zijn gemaakt door juf Anke, juf Milou, juf Stuff, Minipret, juf Marije en Jack Nowee. Je kunt er werkboekjes vinden voor de groepen 1 t/m 8.

E-duboek Lente


In het E-duboek Lente, geschikt voor leerlingen van de groepen 3, 4 en 5, vind je informatie, filmpjes, een werkblad, een puzzel: Zoek de verschillen, een woordzoeker en een kruiswoordpuzzel. Je kunt het boek lezen op het digibord of de computer. De werkbladen en puzzels kun je afdrukken. 

Kralenplanken Lente


Kralenplanken Lente is een Pinterest pagina met meer dan 40 voorbeelden om na te maken op de kralenplank. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten